Winkelmandje tonen (0 Artikel) Naar de kassa

Wriemelbeestjes tegen de verkoudheid :

De darmen zijn het hart van ons immuunsysteem

Wriemelbeestjes tegen de verkoudheid
Vijfenveertig procent van de Belgen denkt dat een verkoudheid een gevolg is van het koude weer. Fout gedacht. De oorzaak is een virus, dat kan toeslaan als ons immuunsysteem verzwakt is. De frontlinie van ons immuunsysteem vind je niet in de longen of de lever, maar in de darmen. Verzorg je 'darmflora' en je bent beter beschermd tegen allerlei ziekten, tot verkoudheden toe.

Erg vervelend, die 'banale' verkoudheid. Je hoest, niest, rilt van de kou terwijl je hoofd vol watten lijkt te zitten, je keel aanvoelt als een rasp en je alleen nog maar zwakjes en zielig door je mond kunt ademen.
Gewoon uitzieken, denkt 44 procent van de ondervraagden in een recente enquête van onderzoeksbureau Ipsos, die op vraag van het farmaceutische bedrijf Merck naar de meningen en ervaringen van de Belg met verkoudheden peilde.
Acht procent schurkt lekker tegen de kachel aan en blijft zolang hij snottert uit de kou, 13 procent probeert met extra veel groenten en fruit of warme kruidendrankjes de verkoudheid te lijf te gaan.
Vier op de tien gaan bij de apotheker een neusspray, keelpastilles of andere verlichtende middeltjes halen; een kwart rent naar de dokter.
Amper 15 procent van de 977 geïnterviewde Belgen zegt nooit last te hebben van die typische najaarskwaal; meer dan de helft heeft zelfs meerdere keren per jaar een snotneus en tranende ogen.
Wordt het koudje door veel mensen (45 procent) nog foutief afgedaan als een onvermijdelijk neveneffect van te dunne winterjassen, boswandelingen in de sneeuw of tochtige portieken, 40 procent weet toch dat verkoudheden eigenlijk het gevolg zijn van taaie virussen.
Meer dan tweehonderd virussen kunnen de boosdoener zijn.
Dat je die verkoudheden oploopt door een slechte darmflora? "Raar maar waar", zegt dokter Marie-Christine Moreau van het Franse Institut National de la Recherche Agronomique (INRA).
"Het belangrijkste orgaan voor de natuurlijke weerstand, bestrijder nummer één in ons lichaam, is het darmstelsel.
De darmen bevatten 100.000 miljard bacteriën en 60 à 70 procent van onze immuuncellen: ze vormen dus de frontlinie van het immuunsysteem."
Probiotica? Dat zijn minuscule, levende organismen (bacteriën en gist; type Yakult, Actimel en Omnibionta 3) die de gezondheid van de mens bevorderen als ze in zijn darmen huizen.
Op voorwaarde dat ze de darmen kunnen bereiken en al niet door de maagsappen afgebroken worden, verdubbelen en verdriedubbelen ze de aanmaak van bepaalde T-cellen, de immuuncellen die de kern van de menselijke defensie tegen ziekten uitmaken.
Verkoudheden worden zo minder erg en duren minder lang.
De reclamemakers van het probiotische melkdrankje Yakult zeiden het jaren geleden al: een 'evenwichtige darmflora' is belangrijk voor de natuurlijke weerstand, en daar helpt een lepeltje of slokje lactobacillen en actieve bifidus op zijn tijd.
"De Duitse wetenschapper Jurgen Schrezenmeir is de eerste die de effecten van probiotica op verkoudheden heeft onderzocht", zegt microbioloog Bruno Pot, onderzoeksdirecteur van het Institut Pasteur in Rijsel.
Tweehonderd achtendertig mensen namen dagelijks een tablet met vitaminen, mineralen en probiotica; een ongeveer even grote controlegroep slikte een complex met enkel vitaminen en mineralen. Eens ze een verkoudheid hadden opgelopen, bleek het immuunsysteem van degenen die probiotica in hun multivitaminepreparaat hadden, veel beter tegen een stootje te kunnen: ze hadden 20 procent minder lopende of verstopte neuzen, een kwart minder keelpijn, een derde minder irritatie aan de bovenste luchtwegen en maar liefst driekwart minder last van koorts.
De proefpersonen van de probioticagroep waren volgens het wetenschappelijke blad Clinical Nutrition ook twee dagen eerder terug op de been dan de anderen.
Met dank aan de wriemelbeestjes in hun darmen.

Probiotica verdubbelen en verdriedubbelen de aanmaak van bepaalde immuuncellen
.

Bron : De Morgen publicatiedatum : 19-10-2005
door Sara De Sloover

Kauwdrops zijn voeding voor je goede darmbacterien.

Klik hier om ColonLife te bestellen

Translate This Website

Gezondheidswinkel

Wellness Relax Slapen

Chia-Maca-Goji
slaapmachine

Twitter Facebook Linkedin Hyves

Meer darmklachten :

Colonlife

+darmreinigingspakket
+darmreinigingskuur
+darmkuur
+voedingsvezels
+detox darmen
+darmreiniging
+klysma
+darmspoeling
+darmverzorging
+buikgevoel
+vastenkuur
+darmklachten
+vlozaad
+psyllium husks
+prikkelbare darm
+chronisch vermoeid
+darmontsteking
+darmsanering
+darmgassen
+darmmanagement
+darmregulering
+darmverkleving
+psylliumvezels
+colonlife
+diarree
+buikloop
+constipatie
+obstipatie
+verstopping
+darmkruiden
+darmproblemen

Verkoopvoorwaarden Colonlife

darmreinigingspakket - detox darmen - darmreinigingskuur - darmkuur - Colonlife - darmklachten - darmverstopping - darmgassen - darmsanering - darmmanagement - darmregulering - darmverkleving - darmkrampen - darmproblemen - darmspoeling - diarree - buikloop - constipatie -obstipatie - verstopping - psyllium husks - darmkruiden - psylliumvezels